banner1.jpg
T.+31(0)255-546262
Sales support team
 
Contact Cebo Holland
Home arrow Producten arrow Bentoniet
Bentoniet
Bentoniet is een natuurlijke klei met een hoog montmorilloniet gehalte met de volgende specifieke eigenschappen: groot zwelvermogen, viscositeitopbouwend, absorberend en plasticiteit verhogend.

Deze eigenschappen maken van bentoniet een waardevol product voor toepassing:
  • in boorvloeistof voor verticale of horizontale boringen en (micro-) tunneling
  • in steunvloeistof bij de productie van diepwanden
    (2-fase systeem)
  • als afdichtingslaag in waterdichte matten voor vuilstortplaatsen
  • als bindmiddel voor o.a. de productie van ijzerertspellets in de staalindustrie
  • als o.a. retention-aid in de papierindustrie
  • in de wijnproductie voor de clarificatie
  • in grondverbeteringsproducten (o.a. kunstmest)
  • in afvalwaterbehandeling.
Beschikbare producten:

Cebogel Bondex
De basis voor CEBOGEL BONDEX is een speciaal geselecteerde, geactiveerde natrium Bentoniet voor het binden van poeders tot pellets of granulaat. Bovendien kan het worden toegepast als dragende vulstof, emulgator en/of verdikkingsmiddel. CEBOGEL BONDEX wordt geleverd met het KIWA Water merk certificaat.
Lees meer...
 
Cebogel CE
CEBOGEL CE is speciaal geselecteerde, geactiveerde, natrium bentoniet. CEBOGEL CE heeft een zeer hoog water opnemend vermogen en is daardoor zeer effectief in een verscheidenheid van industriƫle toepassingen. CEBOGEL CE wordt geleverd met het KIWA Water merk certificaat.
Lees meer...
 
Cebogel CE Plus
CEBOGEL CE PLUS is een 100% geactiveerde natrium bentoniet welke een speciale bewerking heeft ondergaan. De progressieve gelontwikkeling maakt CEBOGEL CE PLUS tevens zeer geschikt voor gebruik in zeer grove formaties. Deze bentoniet kwaliteit kent een laag spoelingverlies wat gepaard gaat met een dunne filtercake. CEBOGEL CE PLUS wordt geleverd met het KIWA Water merk certificaat.
Lees meer...
 
Cebogel OCMA

De basis voor Cebogel OCMA is een geactiveerde natrium bentoniet. CEBOGEL OCMA voldoet aan de OCMA-specificaties zoals vastgesteld voor olieboringen, is KIWA-ATA en voor Duitsland door het "Hygiene-Institut des Ruhrgebiets" gecertificeerd.

Cebogel OCMA is een allround boorbentoniet, heeft een laag filtraatwaterverlies, is goed te recyclen en heeft daardoor een goede prijs-kwaliteitverhouding. 

Lees meer...
 
Cebo Premium

Cebo Premium is eersteklas natuurlijke natrium bentoniet uit Wyoming, USA. Cebo Premium is geschikt voor het aanmaken van boorspoelingen voor gebruik bij horizontaal gestuurde boringen met name voor gebruik in fijne bodems zoals slib en klei. Cebo Premium voldoet aan de Amerikaanse API Spec 13A Sectie 9.

Lees meer...
 
Cebogel QSE
Cilindervormige bentonietstaafjes gemaakt van 100 % geactiveerde natrium bentoniet. Kenmerkend voor CEBOGEL QSE is het grote wateropnemend vermogen, waardoor het sterk opzwelt in contact met water. De QSE-kwaliteit is KIWA-gecertificeerd op het gebied van toxicologische aspecten en voldoet aan de eisen van de KIWA BRL-K265 richtlijnen. CEBOGEL QSE wordt geleverd met het KIWA Water merk certificaat.

Lees meer...
 
Cebogel QSM

Cilindervormige bentonietstaafjes gemaakt van zorgvuldig geselecteerde, geactiveerde natrium bentoniet. Kenmerkend voor CEBOGEL QSM is het bescheiden wateropnemend vermogen. De QSM kwaliteit is KIWA gecertificeerd op het gebied van toxicologische aspecten en voldoet aan de eisen van de KIWA BRL-K265 richtlijnen. CEBOGEL QSM wordt geleverd met het KIWA Water merk certificaat.

Lees meer...
 
Cebo QSL

Cilindervormige staafjes gemaakt van 100 % natuurlijke klei. Kenmerkend voor CEBO QSL is het bescheiden wateropnemend vermogen en langzame zwelbegin. De QSL kwaliteit is KIWA gecertificeerd op het gebied van toxicologische aspecten en voldoet aan de eisen van de KIWA BRL-K265 richtlijnen.

Lees meer...
 
Cebogel Trenchcontrol
CEBOGEL TRENCHCONTROL is een 100% geactiveerde natrium bentoniet welke zich kenmerkt door snelle afdichting van de sleufwanden en een laag filtraatwaterverlies. Het lage filtraatverlies van CEBOGEL TRENCHCONTROL maakt hem zeer effectief in zanderige formaties waar gevaren voor spoelingsverliezen aanwezig zijn. CEBOGEL TRENCHCONTROL is tevens uitermate geschikt voor cement/bentoniet mengsels. CEBOGEL TRENCHCONTROL wordt geleverd met het KIWA Water merk certificaat.
Lees meer...
 
© 2018 Cebo Holland B.V. All rights reserved.